Україна і світ

Зеленський доручив МЗС відреагувати на використання іранських дронів проти ЗСУ

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних відреагувати на факти використання російськими військами в Україні озброєння іранського виробництва.

Про це 23 вересня повідомив Офіс президента України.

У повідомленні Офісу зазначають, що попри те, що керівництво Ірану неодноразово публічно заявляло про свою нейтральність і готовність бути посередником у припиненні російської агресії проти України, зібрані на полі бою зразки підтвердили, що Росія застосовує проти України озброєння саме іранського виробництва.

– Такі дії Ірану розцінюються як крок проти суверенітету й територіальної цілісності України, а також проти життя та здоров’я українських громадян, – заявив прессекретар президента Сергій Никифоров.

Нагадаємо, ввечері 22 вересня українські захисники знищили на Миколаївщині чотири дрони-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва.

Перед цим в Оперативному командуванні Південь повідомили, що на півдні окупанти активізували повітряні атаки із застосуванням іранських дронів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наприкінці серпня у ЗМІ з’явилась інформація, що президент Франції Еммануель Макрон просив президента Ісламської Республіки Іран Ібрагіма Райсі стати посередником в російсько-українській війні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-23 23:04:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин