Україна і світ

Зеленський дорогою із США зустрівся з Дудою: про що говорили

Президент Володимир Зеленський на зворотному шляху зі США до України зустрівся з лідером Польщі Анджеєм Дудою.

Як поінформували в пресслужбі Офісу президента, зустріч пройшла в Жешуві, якому Україна присвоїла звання міста-рятівника.

Президенти підбили підсумки 2022 року, який приніс надзвичайно складні виклики через спровоковану РФ повномасштабну війну.

Зеленський подякував президенту Польщі за потужну допомогу нашій країні. Лідери обговорили двосторонні відносини та плани на майбутнє.

– Дорогою додому зустрівся з другом України – президентом Польщі Анджеєм Дудою. Підбили підсумки року, який приніс історичні виклики через повномасштабну війну. Обговорили стратегічні плани на майбутнє, двосторонні відносини та взаємодію на міжнародному рівні у 2023 році, – наголосив Зеленський, коментуючи переговори.

За даними Офісу президента, лідери торкнулися широкого спектра питань. Акцент було зроблено на посиленні обороноздатності України.

Крім того, Зеленський та Дуда обговорили гуманітарні питання, що також є важливими з огляду на велику кількість українських біженців, які були змушені залишити Україну, рятуючись від воєнних дій.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський здійснив візит до США в середу, 21 грудня. Це перша його закордонна поїздка з моменту повномасштабного вторгнення військ РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Український лідер зустрівся з президентом США Джо Байденом та виступив перед членами американського Конгресу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-22 19:08:29