Україна і світ

Здолав окупантів, попри поранення в голову: як відбувався один зі штурмів під Бахмутом

Журналісти Фактів тижня відновили деталі одного зі штурмів, який відбувся під Бахмутом Донецької області. Поранення у ньому дістав командир, який вів штурмову групу, боєць 71 окремої єгерської бригади ДШВ ЗСУ за позивним Харків. Він досі пам’ятає до дрібниць те, що сталося в тих окопах.

За його словами, єгері-десантники поїхали на чергове завдання в гарячій зоні. Прийшла команда, що втрачена позиція, яку потрібно було відбити у противника. Пілот аеророзвідки за позивним Хома розповів, що воїни пересувалися по одному, добре передивляючись місцевість.

Зараз дивляться

– Був проміжок між окопами, потрібно було перебігти зверху. І фронт з цієї сторони. Теоретично, якби тут був ворог, то він би міг вдарити, – поділився Хома.

Для бійця із позивним Редя – це був перший у житті бойовий штурм. Він зазначив, що завдання було дуже небезпечним, тому що позиції РФ були поруч. Проте наших бійців прикривали вогнем, тому ворожа артилерія мовчала.

Але в окопі на наших штурмовиків чекало декілька російських загарбників. Тому бійці подумали, що треба діяти не за класикою. Вони вирішили не одразу заскакувати в окопи, а пройти повз них.

А в цей момент зав’язувався вже другий бій – біля бліндажу між бійцем на позивний Харків та іншим окупантом. У хід йшли не кулі, а переважно гранати. Тоді наш воїн вже був поранений. Другий удар у голову міг стати смертельним, проте обійшлося.

Маючи поранення голови, Харків продовжив бій, залучивши гранати та інше озброєння, яке у нього було проти ворога. А згодом він дістав ще одне поранення – йому пробило руку. В цей час інший штурмовик встигнув полагодити свою зброю та прийшов на допомогу побратимам.

– У нього відстрелили ручку автомата. Але він зібрався, розібрав автомат під час штурму, склав його і продовжив бій, – згадав заступник командира роти 71 окремої єгерської бригади ДШВ ЗСУ за позивним Куратор.

Цей штурм, здавалося б приречений у перші хвилини, закінчився перемогою українських єгерів-десантників. У ці хвилини їм давало сили розуміння, що за спиною – життя інших побратимів та їхня земля, за кожен метр якої необхідно боротися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згадана позиція під Бахмутом тоді залишилася під контролем української армії. Попереду у поранених бійців – тривала реабілітація. Проте вони вже думають, коли зможуть повернутися знову на фронт.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-11 02:31:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин