Україна і світ

Здавали учасників спротиву на Херсонщині і в Лимані: СБУ викрила колаборантів

Служба безпеки України затримала ще двох колаборантів на деокупованих територіях півдня та сходу України.

Зазначається, що вони входили до складу місцевих окупаційних адміністрацій і допомагали агресорам чинити репресії проти українців.

— У результаті слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру також колишньому секретарю Олешківської міськради від забороненої партії ОПЗЖ, якого ворог призначив “віцемером” захопленого міста, – йдеться у повідомленні СБУ.

Під час розслідування співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази вини зловмисників у злочинах проти держбезпеки України.

У деокупованому Лимані контррозвідка затримала місцеву жительку, яка добровільно погодилась співпрацювати з агресорами.

Після початку повномасштабного вторгнення вона закликала людей підтримати загарбників. За це окупанти запропонували їй очолити “управління праці та соцзахисту населения” в тимчасово захопленому місті.

Також вона допомагала агресорам збирати установчі дані на учасників АТО, які проживали на території міста.

Ще одного колаборанта затримано у деокупованому Нововоскресенському на Херсонщині. Затриманим виявився керівник місцевої окупаційної адміністрації.

Зловмисник агітував за підтримку загарбників, намагався змусити селищних освітян співпрацювати з ними, а також здавав українських активістів, зокрема учасників руху спротиву.

Крім того, СБУ задокументувала колабораційну діяльність “первого заместителя военно-гражданской администрации” тимчасово окупованого міста Олешки на Херсонщині. До цього він був депутатом місцевої ради від забороненої партії ОПЗЖ.

Зрадник приєднався до агресорів після захоплення частини регіону. Він допомагає їм у матеріально-технічному забезпеченні, зокрема постачав оргтехніку до окупаційної адміністрації. Також він підписує незаконні доручення щодо виконання московських вказівок у захопленому місті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі співробітники СБУ встановили місцезнаходження колаборанта і зафіксували маршрути його переміщення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-12 20:40:30