Україна і світ

Збройні Сили України вітають Сполучені Штати Америки з Днем подяки

У четвертий четвер листопада Збройні Сили України вітають колег і колежанок, друзів і подруг, союзників і союзниць зі Збройних сил США та весь народ Сполучених Штатів Америки з Днем подяки.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

«Збройні Сили України ціннують Вашу всебічну, ефективну, тверду та непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим», – зазначили в ГШ ЗСУ.

Український народ вдячний народу США за те, що завжди підтримували нашу країну протягом більш ніж 30 років Незалежності та раніше, відстоювали інтереси та прагнення українського народу та України у світі.

«Збройні Сили України дякують усім за довгострокову, системну та багатовимірну підтримку та ефективну допомогу у реформуванні та підвищенні спроможностей ЗСУ, за матеріально-технічну допомогу, за організовані та проведені колективні та індивідуальні навчання кадрових військовослужбовців України, навчання сержантського корпусу, курсантів, капеланів, психологів, підтримку ветеранів, поранених та дітей полеглих військовослужбовців як в рамках двосторонньої співпраці США-UA, так і в рамках “Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна”, “Багатонаціонального спільного координаційного комітету з військового співробітництва та оборонної реформи”, а тепер і підтримка в “Консультативній групі захисту України” на шляху ефективного спротиву агресії російської федерації», – йдеться в повідомленні.

Американська підтримка України є важливою частиною допомоги, яка має сприяти встановленню стабільності та безпеки в Європі на місцевому рівні та у світі загалом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Збройні Сили України вшанували пам’ять Джозефа Стоуна, громадянина США, який служив фельдшером у складі Спеціальної моніторингової місії в Україні (СММ ОБСЄ) та загинув від рук росіян, коли його автомобіль підірвався на міні на сході України, на території, яку контролюють російські окупаційні сили, і всіх полеглих за Україну.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-24 21:56:33