Україна і світ

Збивати потрібно літаки, а не бомби: як ЗСУ можуть протидіяти новим викликам

РФ почала активніше застосовувати керовані авіабомби, запускаючи їх з літаків за 50 і більше кілометрів від кордону з Україною. Для протидії нам потрібні засоби для збиття саме ворожих бомбардувальників.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

– Збивати потрібно літаки, а не бомби. Ми розуміємо, що посилення буде. Рано чи пізно приїдуть комплекси великого радіусу дії. Це Patriot і SAMP/T. Так, їх буде небагато, і зрозуміло, що цього буде недостатньо, – наголосив він.

Саме тому, за його словами, Україна просить партнерів надати літаки, які зможуть діставати російські бомбардувальники й відтісняти їх якнайдалі від наших кордонів.

Зараз дивляться

– Це нові виклики у війні – все більше з’являється озброєння, яке буде застосовуватися…Адже бомби типу ФАБ-500 у росіян є в достатній кількості. До них просто додають крила, GPS – і полетіла. Їх потрібно лише модернізувати. Питання в ціні. Ракети коштують мільйони доларів за одиницю. А переробити бомбу – в рази, а може й у сотні разів дешевше, – пояснив Ігнат.

Він нагадав, що Україна також застосовує такі бомби, але їх у нас дуже мало, тому необхідно налагодити їх виробництво на Заході.

– Ті бомби, які ми використовуємо – це гуманні, високоточні бомби, які летять надзвичайно точно, вони меншої потужності, але летять так, як треба, а не так, як це роблять окупанти своїми “п’ятисотками”, коли влучають по мирних містах, руйнують будинки і тощо. Саме цим ми відрізняємося від них, – додав Ігнат.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вночі 24 березня російські війська масовано обстріляли Сумську область із різних видів зброї. Зокрема, близько 10 російських новітніх винищувачів Су-35 атакували регіон 11 керованими авіаційними бомбами та протирадіолокаційною ракетою Х-31П.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-25 17:02:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин