Україна і світ

Збито 21 ракету, зруйнований будинок у Дніпрі: наслідки ракетної атаки РФ 14 січня

Росія знову здійснила терористичний масований ракетний обстріл на території України з метою вбити якнайбільше людей та завдати якомога сильнішої шкоди об’єктам критичної інфраструктури.

Зокрема, потужні вибухи вдень 14 січня прогриміли у столиці, Київській, Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Харківській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій областях.

За попередніми даними, майже всюди відпрацювала протиповітряна оборона, знищивши ворожі ракети, проте зафіксовано й влучання по житловому будинку та об’єктах критичної інфраструктури.

Дніпропетровська область

У Дніпрі зруйновано цілий під’їзд у багатоповерховому житловому будинку. Під завалами будівлі чути крики людей, жителів знімають за допомогою кранів – вони сигналізують ліхтарями та мобільними телефонами.

mycollages 5

Фото: Офіс президента

Вже відомо про п’ятьох загиблих, ще 39 людей зазнали поранень, серед яких сімох дітей, внаслідок російського терору.

Під уламками зруйнованого будинку в Дніпрі ще залишаються мирні люди. Наразі триває рятувальна операція.

Завали у Дніпрі будуть розбирати всю ніч, повідомляє мер міста. Він також зазначив, що на місці поганий зв’язок – цілий район повністю знеструмлений та відключений від систем життєзабезпечення після ракетних ударів.

– Вічна пам’ять усім, чиї життя забрав російський терор! Світ має зупинити це зло. Розбір завалів у Дніпрі триває. Усі служби працюють. Боремось за кожну людину, кожне життя. Знайдемо всіх причетних до цього терору. Усі понесуть відповідальність. Максимальну, – наголошує президент України Володимир Зеленський.

Водночас у Кривому Розі спрацювала протиповітряна оборона, повідомляє ОВА. У військовій адміністрації закликають жителів не знімати роботу ППО, зберігаючи інформаційну тишу в соціальних мережах.

Попередньо відомо, що у Кривому Розі збито чотири ракети. Одна людина загинула та ще одна поранена, повідомляє ОВА.

Одна ракета влучила в приватний сектор поблизу об’єкта критичної інфраструктури, ще шість приватних будинків пошкоджено.

Івано-Франківська область

В Івано-Франківській області зафіксовано ракетні удари по енергетичному об’єкту, повідомляє обласна військова адміністрація. За даними ОВА, дві російські ракети збили сили протиповітряної оборони.

За попередньою інформацією, постраждалих і загиблих немає. Під час повітряної тривоги всі працівники перебували в укриттях, наголошують в ОВА.

Також для мінімізації наслідків ракетних ударів ділянку дороги поруч з інфраструктурним об’єктом вдалося завчасно перекрити для проїзду автомобілів.

Вінницька область

У Вінницькій області одна з ракет потрапила в об’єкт критичної інфраструктури, стверджує начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. За її словами, три ракети в області вдалося збити українським захисникам.

Харківська область

На Харківщині РФ двічі вдарила ракетами, влучивши в об‘єкт критичної інфраструктури. В ОВА попереджають, що можливі аварійні відключення електропостачання у місті та населених пунктах області.

Зараз підрозділи ДСНС та енергетики працюють над ліквідацією наслідків та стабілізацією ситуації з електропостачанням на території регіону.

Львівська область

У Львівській області відпрацювали сили протиповітряної оборони. Проте ворог все ж влучив по об‘єкту критичної інфраструктури.

Також можуть виникнути перебої у постачанні світла та води. На місцях працюють фахівці, які ліквідовують наслідки ракетних ударів.

Київ та область

Вранці 14 січня у Києві прогриміли вибухи у Дніпровському та Голосіївському районах, після чого було оголошено сигнал повітряної тривоги.

Пожежу на нежитловому об‘єкті в Голосіївському районі, що виникла внаслідок російської атаки на столицю, ліквідували рятувальники.

Протиповітряна оборона у столиці спрацювала ефективно — не зафіксовано ударів по об’єктах критичної інфраструктури, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

– Так виглядає чергова агонія скажених терористів. Запустити десятки ракет по мирних містах, по цивільній інфраструктурі, по житлових будинках, керуючись осатанілим прагненням усе знищити та зруйнувати. Усе — від безсилля та слабкості. У підсумку, це прагнення знищить саму РФ, – прокоментував очільник Верховної Ради України Руслан Стефанчук ракетну атаку.

Під час ранкової атаки 14 січня зафіксовано влучання у житлову забудову в селі Копилів на Київщині. У будинках місцевих мешканців вибито вікна.


Інші області

Попередньо, в інших областях України ефективно відпрацювали сили протиповітряної оборони. Українським воїнам вдалося збити щонайменше 18 крилатих та три керовані авіаційні ракети, які росіяни запустили по території України 14 січня.

Загалом ворог здійснив близько 28 пусків крилатих ракет різного базування та п’ять пусків керованих авіаційних ракет.

За даними Повітряних сил ЗСУ, вранці 14 січня зенітними керованими ракетами С-400 (С-300) з північного напрямку РФ атакувала столицю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пізніше держава-терорист застосувала високоточну зброю: крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555, Х-22, крилаті ракети Калібр та керовані авіаційні Х-59 по об’єктах критичної інфраструктури України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-14 21:01:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин