Україна і світ

Збірна Аргентини виграла чемпіонат світу з футболу-2022 у Катарі

Збірна Аргентини виграла чемпіонат світу з футболу-2022 у Катарі, обігравши команду Франції. Гра відбулася на стадіоні Лусаїл в однойменному місті та завершилася з рахунком 3:3 (пен. 4:2).

З перших хвилин зустрічі альбіселесте повністю перехопили ініціативу на полі і почали пристрілюватися по воротах Ле блю – удари Альвареса, Макалістера, Ді Марії.

На 22-й хвилині Анхель Ді Марія увірвався до штрафного майданчика французів, де Усман Дембеле злегка зачепив ногу аргентинця. Але на думку арбітра цього вистачило для призначення пенальті.

Одинадцятиметровий удар впевнено реалізував капітан аргентинців Ліонель Мессі, розвівши м’яч та голкіпера Уго Льоріса по різних кутах воріт.

Творцем другого голу аргентинців у ворота французів став Анхель Ді Марія. Мессі відпасував на правий фланг на Макалістера, який вирізав пас у штрафну на Ді Марію. А Анхель, отримавши м’яча, майстерно пробив повз воротаря.

Два пропущених м’ячі повністю вибили французів з колії. За перший тайм вони не завдали жодного удару в напрямку воріт суперника. Провальна гра на старті змусила Дід’є Дешама провести подвійну заміну ще до перерви. Замість Дембеле та Жиру на полі з’явилися Коло Муані та Тюрам.

На 79-й хвилині Ніколас Отаменді завалив Коло Муані і арбітр вказав на пенальті, який успішно реалізував Кіліан Мбаппе. Мартінес вгадав напрямок удару, але не дотягнувся до м’яча.

Щоб відновити паритет у грі Ле блю знадобилося менше двох хвилин. Французи розіграли стіночку біля штрафного, Тюрам відпасував на Мбаппе у штрафний, який потужно пробив під дальню стійку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Більше в основний час команди голів не забивали і гра перейшла в екстра-тайми. На 109 хвилині Мессі відзначився дублем, знову вивівши аргентинців вперед. Але французи знову зрівняли – з одинадцятиметрової відмінки впевнено реалізував удар Мбаппе.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-18 21:56:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин