Україна і світ

Збирав розвіддані для окупантів: на Львівщині затримали російського агента

В ході багатоетапної спецоперації на Заході України контррозвідники Служби безпеки затримали чергового ворожого поплічника, який збирав розвіддані для окупантів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

– Ним виявився мешканець Донеччини, який після початку повномасштабного вторгнення передавав інформацію представнику терористичної організації, – йдеться у повідомленні.

Чоловік від початку повномасштабної війни збирав розвіддані про місця знаходження та переміщення підрозділів Сил оборони на Лиманському напрямку. Згодом він перебрався на Львівщину і продовжив там свою розвідувально-підривну діяльність. 

– Під виглядом внутрішньо переміщеної особи він оселився поблизу одного з енергетичних об’єктів. Чоловік продовжив збір інформації для ворожої спецслужби. Втім, співробітники СБУ викрили поплічника ворога на спробах прихованого збору і передачі відомостей через “зв’язкового” у лавах терористичних угруповань “ДНР”, – сказано в повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Під час оперативних заходів у зловмисника знайшли мобільний телефон із листуванням з ворогом. На підставі цих доказів слідчі СБУ повідомили ворожому поплічнику про підозру, а суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-02 15:30:16