Україна і світ

Збільшилася кількість госпіталізацій: за тиждень у Києві нових випадків Covid-19 стало вдвічі більше

За минулий тиждень у столиці на Covid-19 захворіло вдвічі більше містян, ніж тижнем раніше. З 11 по 17 липня було зареєстровано 112 випадків захворювання, а з 18 по 24 липня – вже 245.

Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

– Також є тенденція до збільшення госпіталізованих, отже, спостерігаємо збільшення випадків тяжкого перебігу хвороби, – зазначила Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що таке стрімке підвищення рівня захворюваності за один тиждень влітку має насторожити і змусити в черговий раз згадати про заходи безпеки, перш за все, про найефективнішу профілактику цієї небезпечної хвороби – вакцинацію.

– Навіть у найважчі для столиці дні з часів загострення військової агресії РФ комунальні заклади охорони здоров’я не припиняли процес вакцинації від Covid-19, – підкреслила Валентина Гінзбург.

За її словами, зараз у Києві працює 112 вакцинальних пунктів у центрах первинної медико-санітарної допомоги, де можна зробити першу, другу або бустерну дозу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, триває робота центрів масової вакцинації в торгових центрах Києва: в Гулівері, River Mall, універмазі Україна та інших.

вакцинація
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-25 13:42:00