Україна і світ

Зберігається загроза задіяння ударних БпЛА з території білорусі – ГШ ЗСУ

Станом на 18.00 7 листопада 2022 року противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, сповітив речник Генерального Штабу ЗС України Олександр Штупун.

Ворог проводить обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Продовжує завдавати удари по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Протягом доби противник завдав 4 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснив понад 14 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ударів російських окупантів зазнали райони близько 10 населених пунктів Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Херсонської областей.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Республіка білорусь й надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України, надаючи їй військову інфраструктуру, територію та повітряний простір. Триває перекидання підрозділів збройних сил російської федерації на територію республіки білорусь для створення спільного російсько-білоруського угруповання військ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зберігається загроза завдання ударів противником та задіяння ударних БпЛА з території та повітряного простору республіки білорусь.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-07 18:16:41