Україна і світ

Захопленою на Харківщині технікою можна забезпечити 5 батальйонів – військовий експерт

Україна зможе ефективно використовувати військову техніку, яку Росія “подарувала” нам під час успішного контрнаступу ЗСУ на Харківщині – 97 російських танків, 159 бойових броньованих машин та 55 артилерійських систем.

Про це в ефірі Єдиних новин заявив військовий експерт Антон Міхненко.

– Нам буде достатньо бойоприпасів для того, щоб використати це озброєння проти Росії. Є два виміри того, що ми зараз отримуєм від РФ. Перший вимір – це отримання великого арсеналу з 300 одиниць. Це означає, що ми можемо поповнити свій арсенал техніки, звичайно, після певного ремонту. Цих зразків буде достатньо, що оснащити від 3 до 5 батальйонів тактичних груп, – каже він.

Також він зауважив, що це дає можливість зробити висновки щодо оснащення, яке є у РФ, про сучасність озброєння, про його комплектуючі.

– Ми можемо робити висновки, який реально противник нам протистоїть по тому, яке оснащення він має. Крім того, з аналізу цього оснащення можно зробити висновок, де противник бере ці комплектуючі, в яких країнах він бере ці комплектуючі і що він заміняє за рахунок цих комплектуючих, – додає експерт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, це є цінною інформацією і для наших партнерів, які постачають зброю Україні.

– Це досить важливо і для наших партнерів, вони будуть розумітися, яка ситуація з оборонною промисловістю в Росії і як можна протидіяти. Крім того, вони будуть перекривати ті канали постачання, які були до 2022 року, яким чином РФ обходила санкції та намагалася отримувати дещо у наших західних партнерів, – говорить Міхненко.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-28 23:10:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин