Україна і світ

Захоплення Бахмута стало символічною та політичною метою для РФ – розвідка Британії

Захоплення міста Бахмут (Донецька область) мало б для РФ обмежену оперативну цінність. Для Москви це швидше символічна та політична мета.

Про це інформує Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

Зазначається, що з початку серпня цього року РФ визначила Бахмут як пріоритетний напрямок своїх основних наступальних зусиль. У розвідці наголошують, що захоплення міста мало б “обмежену оперативну цінність”, хоча потенційно дозволило б окупантам загрожувати таким населеним пунктам, як Краматорськ та Слов’янськ.

– Утім, ця кампанія була непропорційно дороговартісною порівняно з цими можливими вигодами. Існує реальна вірогідність того, що захоплення Бахмута стало передусім символічною, політичною метою для Росії, – йдеться в повідомленні.

У розвідці уточнили, що війська РФ продовжують витрачати значну частину загальних зусиль та вогневої потужності саме на ділянці укріпленої лінії фронту довкола Бахмута довжиною близько 15 км. План агресора, ймовірно, полягає в оточенні міста за допомогою тактичного просування на північ і південь.

За даними британської розвідки, останніми днями російські війська, ймовірно, здійснила невелике просування на південній осі цього наступу. Окупанти намагаються закріпитися на обмежених плацдармах на захід від болотистої місцевості навколо річки Бахмутка.

Як інформували в пресслужбі Східного угрупування військ, на Бахмутському напрямку тривають важкі бої. Збройні сили України не дають окупантам прорвати оборону. Водночас вплинути на перебіг боїв та призупинити атаки окупантів може погіршення погодних умов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За оцінками аналітиків американського Інституту вивчення війни, намагання РФ наступати на Бахмут протягом тривалого часу виснажує живу силу та техніку агресора. Окупанти принципово не вчаться на своїх помилках, яких припустилися під час захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська Луганської області.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-03 13:43:39