Україна і світ

Захопити Західну Україну та вбити Зеленського: WP про плани Путіна під час вторгнення в Україну

Президент РФ Володимир Путін планував швидко захопити Україну, вбити президента Володимира Зеленського, а російські війська мали намір дійти до західних областей, які диктатор вважає “неонацистськими та заселеними русофобами”.

Washington Post пише, що американська розвідка встановила, що “росіяни наступатимуть з півночі, обабіч Києва. Одна сила рухатиметься на схід від столиці через Чернігів, а інша буде окуповувати Київ із заходу, просуваючись на південь від Білорусі через природний проміжок між “зоною відчуження” на Чорнобильській АЕС і навколишніми болотами.

Вторгнення почалось взимку, щоб тверда земля зробила місцевість легкопрохідною для танків. Росія планувала захопити Київ за три-чотири дні.

– Їхній спецназ, знайшов би і усунув президента Володимира Зеленського, убивши його, якщо потрібно, і встановив маріонетковий уряд, дружній до Кремля, – повідомляє видання.

Планувалось, що російські війська прийдуть зі сходу та пройдуть через центральну Україну до річки Дніпро, тоді як війська з Криму захоплять південно-східне узбережжя. Ці дії могли тривати кілька тижнів.

Потім російські військові повинні були зупинитися для перегрупування і переозброєння для просування на захід, до лінії з півночі на південь, що тягнеться від Молдови до західної Білорусі, залишаючи на заході останню українську територію, яка, за розрахунками Путіна, була “населена непоправними неонацистськими русофобами”.

 – Директор ЦРУ Вільям Дж. Бернс, який працював послом США в Москві та мав найпряміші контакти з Путіним з усіх в адміністрації Байдена, описав російського лідера, як зацикленого на Україні. Контроль над країною був синонімом путінської концепції російської ідентичності та влади. Точність планування війни в поєднанні з переконанням Путіна в тому, що “Україна повинна повернутись на батьківщину” не залишала сумнівів у тому, що війна буде, – пише видання.

Путін помічав, що Україна рухається у напрямку до Заходу і це його не влаштовувало.

– У похмурій актуарній оцінці аналітики дійшли висновку, що Путін, якому мало виповнитися 69 років, розумів, що йому не вистачає часу, щоб закріпити свою спадщину як одного з великих лідерів Росії — того, хто відновив перевагу Росії на євразійському континенті, – йдеться у повідомленні.

Крім того, генерал Марк Міллі доповідав президенту США Джо Байдену про плани Путіна ще у жовтні.

– Ми оцінюємо, що вони планують здійснити значну стратегічну атаку на Україну з кількох напрямків одночасно. Їхня мета передбачає “шок і страх”, – сказав нібито Міллі Байдену.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Washington Post

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-17 00:13:00