Україна і світ

Захисники України відремонтували пошкоджений росіянами ліцей на Київщині − діти продовжать навчання

8 жовтня 2022 року на території Іванківської громади, що на Київщині, відбулась урочиста церемонія відкриття ліцею, який зазнав пошкоджень унаслідок ворожих обстрілів. Його відремонтували військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) МО України.

Директорка навчального закладу Людмила Котусенко щиро подякувала керівництву ДССТ та кожному військовослужбовцю за допомогу в ремонті даху школи. За її словами, захисники України здійснили відновлювальні роботи у стислі терміни та з високою якістю, що дає змогу розпочати повноцінний навчальний процес.

Перед цим голова Іванківської територіальної громади Тетяна Свириденко звернулася до керівництва Державної спеціальної служби транспорту по допомогу у відновленні дахів двох шкіл, зруйнованих унаслідок бойових дій, і військовослужбовці підставили плече у скрутний час.

2 вересня штатний підрозділ з будівництва ДССТ приступив до відбудови покрівель. І протягом місяця дах на школах відновили. В одній із них відтепер розпочнуться заняття. Захисники України виконали демонтаж покрівлі з азбестоцементних листів, перенесення 20 тонн будівельного сміття, оброблення деревини вогнебіозахисним розчином, часткову заміну мауерлатів, стойок і кроков, монтаж лат, парогідроізоляційної мембрани, листів з профнастилу та інших елементів.

Голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-майор Богдан Бондар, який узяв участь у церемонії відкриття ліцею, зазначив, що основне призначення підрозділів ДССТ — розмінування територій та відновлення зруйнованої транспортної інфраструктури на деокупованих територіях. Загальна кількість відновлених мостів у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській областях сягнула 26. Але на прохання місцевих органів влади спеціалісти ДССТ уперше долучились до ремонту зруйнованих російськими окупантами навчальних закладів. І виконали це завдання з честю.

Зі словами подяки до військовослужбовців звернулися перша заступниця селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Оксана Кадун, начальник відділу освіти Іванківської селищної ради Олена Василенко.

— Іванківська територіальна громада найбільша в Україні, — зазначила Оксана Кадун. — Вона налічує 81 населений пункт, де мешкає близько 30 тис. осіб. З першого дня повномасштабної агресії рф уся територія громади була окупована. 36 діб окупації та бойових дій призвели до значних руйнувань у 46 населених пунктах. Нині наші захисники завдяки професійності та бажанню допомогти відновили те, що було зруйновано рашистами. І за це їм величезна повага, величезна подяка. Надіємось, що якнайшвидше настане мир. Якнайшвидше, так, як наші хлопці відновили ліцей, ми відновимо всі зруйновані будівлі, і кожен наш громадянин буде в безпеці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Солдати та офіцери, які долучилися до ремонту школи-ліцею, отримали грамоти та цінні подарунки від керівництва ДССТ та Іванківської територіальної громади. Звучали українські пісні, привітання з прийдешнім Днем захисників і захисниць України. Діти вручили військовим обереги.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-08 17:50:13