Україна і світ

Затримано агента рф, який для підготовки ворожих ракетних ударів розвідував позиції ППО на Черкащині

Викрито агента фсб під час спецоперації у Черкаській області. Зловмисником виявився працівник медичної установи, якого на початку широкомасштабного вторгнення завербував представник російської спецслужби.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За вказівками агресора він цілеспрямовано об’їжджав територію регіону і збирав інформацію про базування та переміщення підрозділів Сил оборони. Насамперед ворожий агент намагався виявити бойові позиції системи протиповітряної оборони та місця дислокації тренувальних центрів Сухопутних військ ЗСУ.

Також він передавав окупантам координати українських блокпостів і адміністративних будівель правоохоронних органів на території обласного центру. Крім цього «звітував» до фсб щодо локацій місцевих об’єктів критичної інфраструктури, зокрема енергогенеруючих підприємств.

Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки серії ракетних ударів по регіону.

Зловмисника затримали на спробі передачі агресору закритих відомостей про українські об’єкти. За даними слідства, зрадник передавав розвіддані своєму російському куратору через анонімний Телеграм-канал у вигляді відміток на електронних картах і фотоматеріалів.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили мобільний телефон і планшет з доказами законспірованого листування з фсб. Також у фігуранта виявлено паспорт зразка колишнього срср і прокремлівську символіку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі йому повідомили про підозру у державній зраді, вчиненої в умовах воєнного стану. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-12 13:45:25