Львівський портал

Засуджений за зґвалтування дитини викладач на Львівщині не зміг пом’якшити вирок

48-річний викладач дитячо-юнацького табору, засуджений на Львівщині за зґвалтування 11-річного хлопчика та зйомку дитячого порно, не зміг оскаржити призначене довічне ув’язнення. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Прокурори не називають імені засудженого, однак раніше ЗМІ писали, що йдеться про Миколу Ганжу, який у Чугуєві Харківської області керував ГО «Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр». Тут діти проходили підготовку до майбутнього вступу у військово-морський ліцей.

В 2021 році у цей центр записався 11-річний хлопчик. 48-річний викладач вчиняв розпусні та інші дії сексуального характеру дії щодо дитини. Зокрема, доведено зґвалтування хлопчика.

Встановлено, що розбещення та ґвалтування відбувались неодноразово, зокрема під час поїздок у інші міста. При цьому Микола Ганжа хвалив хлопця і давав свою банківську картку, на яку скидав 100-200 грн. Коли ж дитина відмовлялась щось робити, викладач погрожував показати її оголені фото.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії сім’я постраждалого хлопчика виїхала на Львівщину, Ганжа систематично приїжджав сюди та ґвалтував потерпілого у безлюдних місцях.

В окремих випадках зґвалтувань чоловік ще й вів фото- і відеозйомку, а потім всі матеріали зберігав на своєму ноутбуці. Виготовлений відеофайл містив дитячу порнографію.

Навесні цьогоріч Городоцький районний суд Львівщини визнав Миколу Ганжу винним у розбещенні, вчиненні насильницьких дій сексуального характеру, вчиненні замаху на зґвалтування та зґвалтування неповнолітнього, виготовленні та зберіганні без мети збуту чи розповсюдження дитячої порнографії (ч.2 ст.156; ч.6 ст.153; ч.3 ст.15- ч.6 ст.152; ч.6 ст.152, ч.1,3 ст.301-1 Кримінального кодексу України).

Йому призначили покарання у вигляді довічного позбавлення волі, а також на три роки позбавили права обіймати будь-які посади, що передбачають роботу з дітьми.

Втім адвокат подав апеляційну скаргу, в якій просив призначити засудженому більш м’яке покарання. Втім апеляцію залишили без задоволення.

Крім того, особисті дані про Миколу Ганжу будуть внесені до Реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Також суд попередньої інстанції поставив, що Ганжа має виплатити 500 тисяч грн компенсації на користь постраждалого хлопця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото умовне, взято з відкритих джерел

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-26 16:26:51