Україна і світ

Заступника голови Одеської ОВА відправили до СІЗО – його спіймали на гарячому на шахрайстві

Приморський суд Одеси обрав запобіжний захід для заступника голови Одеської військової адміністрації Олега Муратова.

За рішенням суду його відправили на два місяці до СІЗО з можливістю вийти під заставу у 3 млн 220 тис. 800 грн, що становить 1 200 мінімальних прожиткових мінімумів.

Олега Муратова підозрюють в отриманні хабаря у розмірі $27 тис. Це був “аванс” за вирішення питання, ще загалом обвинувачений мав отримати $35 тис. За ці кошти чиновник мав допомогти керівнику одного з департаментів ОВА уникнути кримінальної відповідальності за привласнення державних коштів.

Натомість сторона захисту свою вину не визнає, і навіть хотіла зробити судове засідання закритим, керуючись тим, що в Україні подовжено карантин. Втім, суд цю пропозицію відхилив.

Сторона захисту планує подавати апеляцію та оскаржувати тримання під вартою. Адвокат захисту наполягав, що сума застави для підзахисного велика, адже той заробляє менше, ніж 40 тис. грн на місяць.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Співробітники СБУ затримали Муратова “на гарячому” 3 січня. Його затримали в адмінбудівлі ОВА під час отримання частини хабаря у $27 тис. Наступного дня йому оголосили підозру.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-05 22:25:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин