Україна і світ

Заступник Генсека НАТО долучився до молитви за Україну

Заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане

Заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане сьогодні, 7 грудня, виступив на 25-му Європейському молитовному сніданку в Брюсселі. У сніданку взяли участь євродепутати, дипломати, офіційні особи та бізнес-лідери.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

«путін прагне повернути час назад загарбницькою війною проти мирної держави — суверенної, демократичної України. Багато тисяч мертвих. Будинки, школи та лікарні зруйновані. Бомбардування росією енергетичної інфраструктури України спрямоване на використання самої зими як зброї війни. Саме під час війни найважче побачити світло. Але саме тоді ми повинні покладатися на свій внутрішній компас, що направить нас на правильний шлях. Ми повинні об’єднатися, виявляти солідарність і найглибше спиратися на нашу віру», — зазначив Мірча Джоане.

Він висловив переконаний: має бути віра в те, що добро переможе, що воля переможе, що колись Україна переможе. НАТО та ЄС працюють разом, щоб цей день настав якомога швидше.

«Ми підтримуємо Україну з моменту здобуття нею незалежності. Ми збільшили цю підтримку після незаконної анексії Криму путіним у 2014 році. А після широкомасштабного вторгнення росії в лютому союзники по НАТО надають безпрецедентну військову, гуманітарну та фінансову підтримку. Лише минулого тижня міністри закордонних справ НАТО зустрілися в Бухаресті та пообіцяли подальшу допомогу. З більшою кількістю зброї, щоб допомогти Україні захиститися. І більше нелетальної допомоги, такої як паливо та генератори, як частину Комплексного пакету допомоги НАТО. Щоб допомогти Україні пережити довгі зимові місяці. НАТО не є стороною війни, але ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми єдині в солідарності з українським народом та його правом жити в мирі та свободі. Ми не відступимося. Бо якщо ми це зробимо, урок, який засвоїли путін та інші авторитарні лідери, полягає в тому, що вони можуть досягти своїх цілей за допомогою агресії та насильства. Вони отримають сміливість знову застосувати силу, роблячи наш світ небезпечнішим. Такого не може бути», — наголосив заступник Генерального секретаря НАТО.

Він переконаний: війна закінчиться, а Україна переможе.

«Підтримка НАТО, підтримка Європи, підтримка Північної Америки, але здебільшого — надзвичайна хоробрість, майстерність і рішучість Збройних Сил України дають її народу найцінніший подарунок — надію», — резюмував Мірча Джоане.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-07 15:07:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин