Україна і світ

Застосовують тиск, насильство і погрози: СБУ ідентифікувала чотирьох колаборантів з “МВС РФ”

Служба безпеки України ідентифікувала колаборантів з окупованого “Міністерства внутрішніх справ РФ” у Луганській області, які проводять масові репресії проти мирних жителів.

Зокрема, четверо колаборантів вступили до створених росіянами каральних підрозділів “МВС” на тимчасово захопленій частині Луганщини. Серед них – очільник “Лисичанського міського відділу МВС ЛНР”.

Коли чоловік обійняв псевдопосаду, то почав виконувати завдання Кремля для нав’язування окупаційного режиму і придушення руху опору на Сході України.

Він застосовував психологічний тиск, насильство та погрожував фізичною розправою. Також зафіксовано факти викрадення людей та пограбування їхнього майна.

Ідентифіковано ще трьох поплічників ворога, які вступили до “районних відділів МВС ЛНР” у Старобільському та Сватівському районах. Новий “оперуповноважений” та “дільничні інспектори” псевдорганів займаються залякуванням українців та розграбуванням осель під виглядом “обшуків”, після яких у людей зникають гроші, побутові та особисті речі.

Слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозри за фактом колабораційної діяльності (за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згідно з чинним законодавством, за злочин передбачено до 15 років тюремного ув’язнення з позбавленням права займатися певною діяльністю до 15 років та можливою конфіскацією майна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-19 20:30:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин