Україна і світ

Зараз йде війна за нашу незалежність і майбутнє України – Кличко

Під час війни, яку розв’язала РФ проти України, ми всі зрозуміли справжнє значення слова “незалежність”, заявив мер Києва Віталій Кличко ефірі телемарафону.

– Давайте будемо відвертими – раніше ми не розуміли по-справжньому, що означає слово “незалежність”. Навіть були різні жарти. Зараз я переконаний у тому, що кожен українець може чітко сформулювати його значення. Незалежність – це можлиість для кожного вирішувати долю держави, – наголосив він.

На його думку, кожен громдянин України також має розуміти, чому почалася ця війна.

– Це сталося тому, що ми, українці, вирішили, що хочемо стати частиною європейської родини, жити за стандартами ЄС, де є права людини, свобода слова та ключові демократичні цінності. Але цього не хоче Москва. Проте ми були в Радянському Союзу і не хочемо туди повертатися. Тому зараз йде війна за нашу незалежність і майбутнє, – пояснив очільник столиці.

Київ був і залишається метою агресора, але зараз столиця краще підготовлена, ніж на початку повномасштбного вторгнення, переконний він.

– Україна після цих випробунь буде більш згуртованою і незалежною, а територільну цілісність ми відновимо спільними зусиллями, – підсумув Кличко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: КМДА

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-24 17:13:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин