Україна і світ

Заради маленького життя: у Львові створено банк грудного молока

У Львові створено Банк грудного молока! Ця ідея виникла кілька років тому. Було непросто її реалізувати, але команді Неонатального центру все вдалося. Кошти на проект дали меценати та благодійники з Республіки Латвія.

Банк грудного молока

Фото Львівська ОКЛ

Усвідомлюючи всю важливість грудного вигодовування, Банк грудного молока у Львівській обласній клінічній лікарні вiдкрився під час Всесвітнього тижня з підтримки грудного вигодовування.

Потужності банку грудного молока можуть забезпечити потреби у донорському грудному молоці всіх лікувальних закладів Львова і області, а в майбутньому – Західної України, які надають допомогу новонародженим.

Тож, і надалі тут будуть докладати максимум зусиль задля забезпечення донорським грудним молоком всiх  немовлят, що його потребують, а це – близько 600 новонароджених високого перинатального ризику щороку тільки у Львівському неонатальному центрі.

Це діти, яких транспортують з пологових стаціонарів міста та області в супроводі фахової команди та в умовах реанімобіля забезпеченого найсучаснішим обладнанням.

Після надання медичної допомоги в центрі, до 95 % усіх пацієнтів виписуються здоровими. Саме тут виходили четверню та дівчинку-дюймовочку, яка народилася передчасно на 23 тижні з масою тіла 480 г.

Сьогодні перед неонатологами і педіатрами постають нові виклики, але це й нові можливості, вважають лікарі.

Одна перемога уже є на нашому рахунку, заявили медики центру. Тепер вони будуть докладати максимум зусиль своєю працею задля Перемоги нашої країни. Бо кожен на своєму місці наближає омріяний день.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Львівська ОКЛ

новорожденные
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-05 17:43:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин