Україна і світ

Заради безпеки усього світу: у МЗС закликали РФ невідкладно звільнити ЗАЕС

У Міністерстві закордонних справ України рішуче засудили дії російських окупаційних військ на території захопленої ними Запорізької АЕС в Енергодарі 5 серпня.

Про це йдеться в заяві МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві назвали “цинічною” заяву російського президента Володимира Путіна на Оглядовій конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, в якій йшлося про відсутність намірів Росії застосовувати ядерну зброю в Україні, оскільки на тлі цього РФ вдалась до численних провокацій на ядерному об’єкті.

У МЗС нагадали, що після введення з початку серпня 2022 року в приміщення 1-го і 2-го блоків ЗАЕС, які перебувають в стадії ремонту, військових вантажівок і позашляховиків наповнених зброєю, сьогодні відбулися артилерійські обстріли території біля промислового майданчику ЗАЕС.

Внаслідок трьох зафіксованих попадань пошкоджено високовольтну лінію видачі електричної потужності ЗАЕС – Запорізьку ТЕС.

– Можливі наслідки влучання в діючий реактор рівноцінні застосуванню атомної бомби, – пояснили у міністерстві.

У МЗС закликали світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу Росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЗАЕС

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-05 23:38:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин