Україна і світ

Замовлення ВПК для України та військові потреби на 2023 рік: підсумки візиту міністра ЗС Франції

У Київ приїхав з офіційним візитом міністр Збройних Сил Франції Себастьєном Лекорню, який зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та главою Міноборони Олексієм Резніковим.

Зокрема, вони обговорили безпекову ситуацію на фронті, оборонні потреби, посилення обороноздатності держави за підтримки Франції.


За підсумками зустрічі Лекорню заявив про створення фонду, через який прийматимуть від України замовлення для військово-промислового комплексу.

– Ми обговорили питання військових потреб України для найближчих тижнів і 2023 року. Франція обрала декілька напрямків для допомоги Україні. Це передача обладнання ЗС Франції для української армії на початку наступного року. Другий напрям – це Європейський фонд миру. Франція вносить у цей фонд €500 млн. Третій – це новостворений фонд, через який Україна може адресувати замовлення французькому ВПК, – запевняє він.

Лекорню зазначає, що між Збройними силами України та Франції відбувається постійний обмін інформацією. За його словами, під час навчань військових водночас відбувається обмін досвідом, а знання і навички українських бійців є дуже цінними.

– Ми домовилися про початок нової програми підготовки наших офіцерів Повітряних сил для підготовки та освоєння нової системи ППО, про яку повідомимо пізніше, – наголосив Резніков.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також вони обговорили питання реабілітації та лікування українських військовослужбовців у медзакладах Франції та започаткування довгострокових проектів з французькими оборонними компаніями.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-29 00:11:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин