Львівський портал

Замість підпірної стінки у Стрийському парку з’явився триповерховий самобуд

У межах Стрийського парку на вул. Парковій, 9 незаконно спорудили триповерховий каркас будівлі, у зв’язку з цим Галицька окружна прокуратура Львова звернулась до суду. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

На вул. Парковій, 9 розташована пам’ятка архітектури місцевого значення. Власники відразу біля вілли ще в 2021 році почали самовільні будівельні роботи, зайшовши на територію Стрийського парку.

З’ясувалось, що тут мали спорудити підпірну стінку, а натомість звели триповерхий каркас будівлі. При цьому навіть на будівництво підпірної стінки міські служби жодних дозволів не видавали, водночас сам власник вілли стверджував, що має відповідний дозвіл від Мінкульту.

Самобуд зведений впритул до цієї вілли

Таким чином тепер на території Стрийського парку (відразу біля головного входу) «виросла» триповерхова монолітно-каркасна конструкція, зведена впритул до однієї з кам’яниць. На самобуд уже зареєстрували право власності, хоча будівництво ще не завершене.

Львівська міська рада звернулась до Міністерства юстиції щодо скасування реєстрації на право власності на триповерховий самобуд у Стрийському парку. Тепер за справу взялась ще й Галицька окружна прокуратура Львова, яка подала до суду позов про знесення споруди.

Водночас Zaxid.net додає, що земельна ділянка, на якій розташована левова частка самобуду, зі серпня 2023 року перебуває у приватній власності Сергія Збирка. На ній зареєстрований житловий будинок загальною площею 699,3 м кв, протизсувна споруда на 730 м кв та гараж на 53,5 м кв. Усе це майно також належить Сергію Збирку.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Сергію Збирку у Львові та області належить низка компаній, зокрема, аптечні фірми ПП «Злагода 18», ПП «Таблетка» та ПП «Біосет», будкомпанії ТзОВ «Дім Девелопмет Україна» та ТзОВ «ДДЛ». Крім цього, на Збирка зареєстрована торгова марка «Сімейна аптека», однак термін дії свідоцтва завершився.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Роман Балук/ЛМР

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-22 17:34:05