Україна і світ

Замість мобілізації в РФ створюють “добровольчі батальйони” у регіонах – ISW

У Росії, ймовірно, наказали кожному із 85 суб’єктів федерації (регіони і найважливіші міста РФ) сформувати хоча б один “добровольчий батальйон” для участі у війні з Україною.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).  За їхніми словами, Кремль наказав російським регіонам формувати “добровольчі батальйони” замість оголошення часткової або повної мобілізації в Росії.

Експерти підрахували, що в такий спосіб керівництво РФ може спробувати мобілізувати до 34 тис. нових військовослужбовців на кінець серпня, якщо кожен суб’єкт федерації створить хоча б одне формування чисельністю 400 осіб.

Російські ЗМІ повідомили, що за 6-місячний контракт чоловікам у РФ пропонують зарплату від $3 750 до $6 тис.

Також вони підтвердили створення або розгортання так званих добровольчих батальйонів в Курській області, Приморському краю, Республіці Башкортостан, Республіці Чувашія, Чечні, Республіці Татарстан, місті Москва, Пермській, Нижньогородській і Оренбурзькій областях і формувань добровольчих підрозділів в Тюменській області.

Передбачається, що такі батальйони пройдуть місячну підготовку перед відправкою в Україну.

Крім того, в ISW додали, що російська окупаційна влада, ймовірно, може готувати умови для насильницького переселення українських дітей з окупованих територій до Криму.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 141-шу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-14 13:21:20