Україна і світ

Заливний пиріг із капустою: рецепт за лічені хвилини


Заливний пиріг із капустою – страва швидка, проста та універсальна. Готувати його – одне задоволення!

Рецепт заливного пирога можна адаптувати під ваш смак, додаючи улюблені інгредієнти. Так, наприклад, твердий сир можна замінити плавленим сирком у тій же кількості, а капусту попередньо потушкувати із цибулею на олії, за бажанням додавши трішки томатного соусу.

Як приготувати заливний пиріг із капустою просто і швидко – читайте в матеріалі.

Заливний пиріг із капустою: рецепт покроково

Щоб начинка була більш ароматною, додайте до смаку ваші улюблені спеції.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • кефір чи молоко – 150 мл
  • борошно пшеничне – 250 г
  • вершкове масло – 30 г
  • твердий сир – 100 г
  • яйця – 4 шт.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • капуста свіжа тонко нашинкована – 150-200 г
  • зелена цибуля – до смаку
  • кріп та петрушка – до смаку
  • сіль, перець – до смаку
  • олія – для змащування форми

Приготування:

  1. До капусти додаємо нарізану зелену цибулю та зелень. Солимо, перчимо та гарно перемішуємо. Начинка готова.
  2. Для тіста яйця збиваємо з 0,5 ч. л. солі, м’яким чи розтопленим вершковим маслом. Додаємо натертий на середній тертці сир, перемішуємо. Потім поступово вводимо просіяне з розпушувачем борошно.
  3. Половину тіста виливаємо в змащену олією форму для випікання. Розкладаємо начинку. Заливаємо тістом, що залишилося.
  4. Випікаємо пиріг у духовці за 180 °С орієнтовно 35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою чи сірником.
  5. Заливний пиріг з капустою в домашніх умовах готовий. Охолоджуємо його, не виймаючи з форми, нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-19 10:31:00