Україна і світ
Заливний пиріг із капустою: рецепт за лічені хвилини

Заливний пиріг із капустою – страва швидка, проста та універсальна. Готувати його – одне задоволення!
Рецепт заливного пирога можна адаптувати під ваш смак, додаючи улюблені інгредієнти. Так, наприклад, твердий сир можна замінити плавленим сирком у тій же кількості, а капусту попередньо потушкувати із цибулею на олії, за бажанням додавши трішки томатного соусу.
Як приготувати заливний пиріг із капустою просто і швидко – читайте в матеріалі.
Заливний пиріг із капустою: рецепт покроково
Щоб начинка була більш ароматною, додайте до смаку ваші улюблені спеції.
Інгредієнти:
Для тіста:
- кефір чи молоко – 150 мл
- борошно пшеничне – 250 г
- вершкове масло – 30 г
- твердий сир – 100 г
- яйця – 4 шт.
- сіль – 0,5 ч. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
Для начинки:
- капуста свіжа тонко нашинкована – 150-200 г
- зелена цибуля – до смаку
- кріп та петрушка – до смаку
- сіль, перець – до смаку
- олія – для змащування форми
Приготування:
- До капусти додаємо нарізану зелену цибулю та зелень. Солимо, перчимо та гарно перемішуємо. Начинка готова.
- Для тіста яйця збиваємо з 0,5 ч. л. солі, м’яким чи розтопленим вершковим маслом. Додаємо натертий на середній тертці сир, перемішуємо. Потім поступово вводимо просіяне з розпушувачем борошно.
- Половину тіста виливаємо в змащену олією форму для випікання. Розкладаємо начинку. Заливаємо тістом, що залишилося.
- Випікаємо пиріг у духовці за 180 °С орієнтовно 35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою чи сірником.
- Заливний пиріг з капустою в домашніх умовах готовий. Охолоджуємо його, не виймаючи з форми, нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-19 10:31:00