Україна і світ

Загрози немає: синоптики спростували інформацію щодо затоплення Києва

У Гідрометцентрі спростували інформацію про те, що Київ може затопити. Відповідні повідомлення у суботу, 28 січня з’явилися у соціальних мережах і Telegram-каналах.

Синоптики наголошують, що наразі для Києва немає загрози негативних наслідків та затоплення.

– Наші фахівці, гідрологи, ситуацію контролюють, в разі зміни – будуть випущені відповідні попередження. Слідкуйте за новинами на нашому сайті. Для довідки, ситуацію про стан водних об’єктів відслідковують гідрологи, а не метеорологи. Перед тим, як писати інформацію, ознайомтесь з матеріалом та не залякуйте громадян, – зауважили в Укргідрометцентрі.

Зараз дивляться

Сьогодні у мережі з’явилася інформація, що найближчими днями Чернігівській області буде утримуватися значне затоплення заплави. Нібито це може призвести до чергового підтоплення не тільки в цьому регіоні, а й Києва.

Втім, у повідомленні синоптиків про столицю не йшлося. Зазначалося, що з 27 до 30 січня на ділянці Верхнього Дніпра в межах Чернігівщини утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Верхнього Дніпра та затоплення житлових будинків низки сіл у Чернігівському районі області. Через це оголошено третій рівень небезпеки – червоний.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-28 19:32:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин