Україна і світ

Загарбники встановили військове обладнання на даху п’ятого енергоблоку ЗАЕС – розвідка

Російські загарбники на Запорізькій АЕС анулюють перепустки українського зразка для персоналу, а на даху одного з енергоблоків встановили воєнне обладнання.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Окупанти висунули умову ліцензованим співробітникам оперативної зміни ЗАЕС, що до 2 листопада вони мають визначитися щодо підписання або відмови від контракту з Росатомом. Іншим працівникам станції дали термін до 1 грудня 2022 року.

— Повідомлено, що найближчим часом будуть анульовані перепустки на станцію українського зразку. Наразі інженерно-технічних працівників станції на робочі місця не допускають. Доступ мають лише оперативні працівники (зміна управління), – повідомляє розвідка.

У ГУР також повідомили, що в Енергодар прибули “кадирівці”, які патрулюють групами від 15 до 20 осіб. У місті практично відсутній мобільний зв’язок, а перебуваючи на вулиці після 15:00 є ймовірність потрапити під фільтраційні заходи.

Окрім цього окупанти встановили обладнання РЕБ для боротьби з засобами аеророзвідки на даху п’ятого енергоблоку.

На промзоні ЗАЕС розміщено чергову зміну окупантів – командний склад розмістили по місту у квартирах місцевих мешканців, які виїхали.

В Енергоатомі нещодавно повідомляли, що більшість працівників ЗАЕС, які залишилися працювати на тимчасово окупованій АЕС, відмовляються підписувати контракти із російським Росатомом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними українського регулятора, лише близько сотні осіб з 6,7 тис. людей підписали документи, і то переважно через посилений тиск росіян.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-01 22:05:23