Україна і світ

Загальний обсяг 45 тис. тонн: через порти Дунаю пройшла рекордна кількість суден

Вранці з українських портів вийшло ще шість суден із зерном. Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини.

Тим часом в Міністерстві інфраструктури України заявили, що за минулу добу, 27 серпня, в напрямку українських Дунайських портів Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ через гирло Бистре та румунський канал Суліна пройшли 11 суден.

Їхній загальний обсяг – 45 тис. тонн. Це рекордний показник з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Зокрема, через гирло Бистре суднового ходу річки Дунай – Чорне море пройшло сім суден, а через румунський канал Суліна — чотири.

– З березня нам уже вдалось перевезти через Дунайські порти понад 4 млн тонн зерна. Наразі це більше, ніж усіма іншими видами транспорту. Якщо в березні наші порти обробляли на експорт тільки 16,5 тис. тонн агропродукції, то вже в липні показник склав майже 1,4 млн тонн, – пояснив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, за умови системних інвестицій та виконання програми з модернізації портів на Дунаї можливо збільшити їхню потужність до 25 млн тонн вантажів на рік.

У Мінінфраструктури нагадали, на початку липня гирло Бистре суднового ходу річки Дунай — Чорне море стало доступне для проходу суден, які перевозять агропродукцію. Це відбулося завдяки тому, що ЗСУ звільнили острів Зміїний.

До цього захід в українські Дунайські порти був можливий лише через канал Суліна, який проходить територією Румунії.

Джерело: Мінінфраструктури, Міністерство національної оборони Туреччини

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Мінінфраструктури


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-28 14:28:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин