Львівський портал

Задля виїзду з України чоловік одружився на 78-річній тещі

На кордоні з Угорщиною затримали 42-річного чоловіка, який фіктивно одружився на своїй 78-річній тещі, аби виїхати з України під час війни. Про це Львівському порталу повідомили у Західному управлінні ДПСУ.

Випадок стався у пункті пропуску «Тиса», куди прибув мікроавтобус, що здійснює регулярні міжнародні пасажирські перевезення. Ним в Угорщину прямувало подружжя українців: 42-річний чоловік та 78-річна дружина.

Він є уродженцем Хмельниччини, вона – з Луганщини, шлюб зареєстрували в одному зі столичних відділів ДРАЦС ще минулого року.

Підставою виїзду за кордон для чоловіка мала слугувати інвалідність дружини. Він розповів прикордонникам, що супроводжує її на лікування в Італію.

Втім у ході спілкування прикордонники встановили, що насправді «дружина» є тещою чоловіка.

«Згодом чоловік зізнався, що з її донькою перебуває у цивільному шлюбі та мав на меті потрапити в Італію до своєї дитини та справжньої дружини. А теща зголосилася на таку оборудку, аби допомогти зятеві отримати відстрочку від призову на військову службу, а також з виїздом за кордон», – йдеться у повідомленні.

Через кордон чоловіка не випустили. У його діях вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 Кримінального кодексу України, а літньої пані – ст.332 ККУ.

Нагадаємо, у вересні на кордоні з Польщею викрили два псевдоподружжя. В обох випадках чоловіки фіктивно женились на своїх тещах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ДПСУ

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-27 10:32:40