Україна і світ

Заборона Московського патріархату: комітет Ради рекомендує ухвалити законопроєкт

Комітет Верховної Ради з гуманітарної політики рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні законопроєкт №8221 Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

— Московський патріархат в Україні нарешті заборонять! Комітет гуманітарної політики на своєму засіданні щойно рекомендував відповідний законопроект №8221, – написав він.

У цьому законопроєкті пропонується заборонити на території України діяльність РПЦ та пов’язаних із нею релігійних організацій. А також релігійних центрів, які входять до складу або мають підлеглість у канонічних, організаційних чи інших питаннях РПЦ.

Передбачається, що достроково припиняються договори щодо використання майна забороненими релігійними організаціями.

Також комітет підтримав звернення парламенту до уряду щодо передачі в безоплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православній церкві України (№8012).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

2 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-09 19:58:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин