Україна і світ

Забезпечував окупантів продовольством: на Харківщині затримали депутата-зрадника

Співробітники Служби безпеки України затримали на Харківщині депутата, який під час окупації працював з росіянами та забезпечував їх продовольством.

Зрадником виявився депутат Куп’янської районної ради. Він організував окупантам оптові поставки харчової продукції з власного підприємства.

– Перебуваючи на посаді генерального директора місцевого молочно-консервного комбінату, він “перелаштував” його роботу на користь країни-агресора після захоплення частини регіону. Для цього посадовець здійснив “перереєстрацію” акціонерного товариства у так званій налоговій службі окупаційної адміністрації. Потім відкрив рахунки в одному з російських банків та перевів усі розрахункові операції компанії в рублі, – повідомили в СБУ.

Таким чином він забезпечив регулярне постачання промислових обсягів молочної продукції для потреб загарбників на тимчасово окупованій території сходу України.

Лише за одним “договором поставки” підприємство зрадника відвантажило до захопленого Луганська до 20 тис. одиниць товару на майже 1 млн грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-27 13:39:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин