Львівський портал

За збитого на Львівщині лося водій заплатить 130 тисяч гривень

Посеред дороги на Львівщині автомобіль збив червонокнижного лося, тепер за це водію доведеться заплатити 130 тисяч грн. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні Держекоінспекції.

Випадок стався на початку вересня на трасі Львів – Краковець біля Новояворівська. Тут автомобіль збив лося європейського, який занесений до Червоної книги України.

Екологи підрахували, що вбивство червонокнижної тварини завдало довкіллю шкоди на 130 тисяч грн. Держекоінспекція вже виставила претензію на добровільне відшкодування порушником цієї суми.

Інформації про особу порушника не уточняють. Втім відомо, що на нього також склали протокол за ч.1 ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині через корову сталась смертельна ДТП. Тварина вибігла на трасу, там її збило авто, а потім воно злетіло у кювет. Загинув водій, двоє пасажирів травмувалися.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Держекоінспекція

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 18:39:22