Україна і світ
За рецептом Клопотенка: як приготувати тонкі млинці
![](https://news.lviv-company.in.ua/wp-content/uploads/2025/02/mlinczi-yak-smazhyty-780x470.jpg)
Кожен кухар має власні кулінарних секрети, Євген Клопотенко – не виняток. Один з них – щодо приготування млинців. Рецепт смачної страви та дієві поради шефа – у матеріалі Факти ICTV.
Як приготувати млинці Клопотенка: поради
Щоб отримати тонкі млинці за рецептом Клопотенка, шеф рекомендує дотримуватися певних правил та пропорцій продуктів.
- Для тіста кухар радить брати всі інгредієнти кімнатної температури.
- Додавати борошно слід поступово. А щоб уникнути утворення грудочок, слід ретельно перемішувати інгредієнти.
- Після змішування тісто треба залишити хоча б на 10 хв, за цей час відбудуться хімічні реакції і воно відпочине.
- Млинці Клопотенка не містять забагато цукру, кількість можна регулювати за власним смаком, але шеф застерігає, якщо його буде забагато, млинці можуть підгоряти.
- Що жирніше молоко, то насиченіший смак млинців.
- Щоб вийшли тонкі млинці за рецептом Клопотенка – підготуйте посуд для випікання. Кухар рекомендує використовувати для цього пательню з антипригарним покриттям, яку можна злегка змастити олією. Або ж смажити млинці на звичайній, попередньо змащуючи поверхню шматочком сала, саме так завжди робили наші пращури.
Млинці Клопотенка: рецепт
За словами Євгена Клопотенка, готувати – це просто. Його поради допоможуть швидко навчитися пекти смачні тонкі млинці, що стануть ідеальною основою для будь-яких начинок.
Зараз дивляться
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-13 11:43:00