Львівський портал

За п’ять днів Росія випустила по Україні 500 ракет і дронів, – Зеленський

З 29 грудня по 2 січня Росія, атакуючи Україну, застосувала майже 300 ракет і понад 200 «Шахедів». Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Глава держави підкреслив, що для останньої масованої атаки 2 січня РФ спеціально проклала траєкторії ракет так, аби завдати якнайбільшої шкоди Україні. При цьому він відзначив успіхи української ППО, яка зуміла відбити такий комбінований обстріл, включаючи десять «Кинджалів».

«Від початку цієї доби було майже сто ракет різних типів, і спеціально траєкторії були прораховані ворогом так, щоб завдати якнайбільше шкоди. Це абсолютно свідомий терор… Ще жодна держава не відбивала подібних ударів, комбінованих: і дрони, і ракети, зокрема аеробалістичні», – сказав Володимир Зеленський.

Президент подякував бійцям протиповітряної оборони й усім партнерам, які допомагають посилити захист українського неба. За його словами, саме більше систем ППО та ракет до них зберігають життя українців.

«Нашим захистом неба саме тут, в Україні, ми маємо довести, що демократії здатні захищати життя від будь-яких форм терору. Якщо не зробити цього зараз в Україні, то, на жаль, російський терор буде й надалі розповзатися Європою і світом. Відчуття безкарності у російської верхівки, яке сформувалось за десятиліття її нічим не обмеженої влади, вже призвело до багатьох страждань і смертей. Росія повинна запам’ятати, що таке відповідальність за знищення життя і що таке сила захисту життя», – наголосив Володимир Зеленський.



Нагадаємо, вранці 2 січня російські окупанти, здійснюючи масовану атаку, цілились саме на Київ. Ворог випустив майже сотню ракет різних типів, в тому числі й 10 «Кинджалів». ППО збила всі «Кинджали», ще 62 ракети, а перед цим уночі – 35 «Шахедів».

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук відразу заявив, що Росія фактично повторила свою найбільш масовану атаку, здійснену 29 грудня. Тоді Москва випустила по Україні 158 ракет і дронів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-03 10:25:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин