Україна і світ

За прикладом Донеччини: готується план евакуації з деокупованної Харківщини

На деокупованих територіях Харківської області, де відсутній зв’язок та інтернет, поліція проводитиме побудинковий обхід та пропонуватиме людям евакуюватися.

Про це на брифінгу у Харкові повідомила віце-прем’єр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

– У нас є оперативний план евакуації, але, справді, є проблема з комунікацією, оскільки немає там відновленого живлення (відсутнє електропостачання, – Ред.), а отже, немає і провайдерів, немає можливості донести інформацію до людей… Будемо використовувати побудинковий обхід поліцейськими. Національна поліція, яка проводить побудинковий обхід та верифікацію мешканців, кожному пропонуватиме евакуацію, – сказала Верещук.

Вона також зазначила, що у складанні списків на евакуацію зі звільнених територій допомагатимуть також волонтери та місцева влада. Крім того, найближчими днями почне працювати чат-бот, через який можна буде записатися на евакуацію. Водночас вона повідомила, що не всі мешканці згодні залишати свої будинки, незважаючи на обстріл.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Віце-прем’єр додала, що евакуацію з деокупованих територій Харківщини буде організовано за прикладом Донецької області.

– Дайте ще кілька днів і те саме буде на Харківщині, – каже Верещук.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-19 23:43:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин