Україна і світ

За організацію вторгнення на Київщину судитимуть кадирівців – Офіс Генпрокурора

В Україні судитимуть заступника начальника управління федеральної служби військ нацгвардії рф по чеченській республіці, а також командира 249-го окремого моторизованого батальйону «південь». Вони організовували вторгнення на Київщину.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року під керівництвом одного з обвинувачуваних військові рф з чеченської республіки напали та захопили Бородянський психоневрологічний інтернат. Пацієнтам і персоналу медзакладу не давали можливості виїхати, позбавили їх їжі та води. Також за його наказом було розміщено біля інтернату реактивні системи залпового вогню, з яких велися обстріли найближчих населених пунктів та позицій Збройних Сил України. Пацієнтів та персонал використовували при цьому як «живий щит» для захисту від атак з боку Збройних Сил України.

Інший обвинувачений упродовж лютого – березня 2022 року утримував цивільних осіб у нелюдських умовах в підвалах будинків у Гостомелі Київської області та використовував їх як «живий щит» для прикриття військових дій проти Збройних Сил України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окупантам загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-02 15:40:30