Україна і світ

За ними – врятовані міста! Зеленський вручив ордени Золота Зірка 14 Героям України

Президент України Володимир Зеленський вручив ордени Золота Зірка військовослужбовцям, яким надано звання Героя України, та членам родин загиблих захисників.

– Усі покоління українців, які житимуть на цій землі, завжди пам’ятатимуть подвиг тих, хто зупинив російську навалу й наближає нашу перемогу. Тисячі людей віддали свої життя за волю й незалежність України, – наголосив президент.

Він додав, що це звання уособлює не просто подвиги, а врятовані життя людей.

– За ними – неминуча поразка ворога, за ними – врятовані міста України, врятовані люди, врятовані побратими. За ними – особистості, які змогли стати найкращими. І за ними – родини, які виховали й підтримали наших героїв, – заявив Зеленський.

 

Хто отримав звання Героя України

Василь Боєчка у перші тижні повномасштабної війни Росії проти України керував реактивною батареєю та уразив 28 колон і близько 40 скупчень живої сили й техніки противника.

Кирило Верес у середині березня 2022 року організовував оборону Мар’їнки Донецької області. Там було зупинено просування ворога на південно-східні околиці міста, знищено два танки та два БМП. Через те, що сили противника сильно переважали, було ухвалено рішення про відхід. Проте наступного дня під командуванням Вереса українські війська пішли у контрнаступ і повернули свої позиції.

Капітан Роман Дрогомирецький і майор Микола Любарець у березні як добровольці виконали політ на гелікоптері з Дніпра до Маріуполя. Вони доставляли боєприпаси захисникам міста, а на зворотному шляху вони евакуювали вісьмох важкопоранених осіб.

Командир мотопіхотної роти, старший лейтенант Артур Кравченко під час наступу ворожих військ поблизу міста Глухова Сумської області вступив у бій із переважними силами противника. Було завдано значної шкоди ворогу, виведено з ладу 3 БТРи, 6 одиниць ворожої автомобільної техніки. Лейтенант зміг вивести особовий склад. Крім того, він брав участь у боях у Чернігівській області. У березні біля Буди на Чернігівщині попри перевагу противника завдав суттєвих втрат ворогу й зупинив його просування. Попри поранення, виконав бойове завдання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

За ними – врятовані міста! Зеленський вручив ордени Золота Зірка 14 Героям України / 5 фотографий

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-14 20:33:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин