Україна і світ

За два місяці в Україні зафіксували понад 300 кібератак — Держспецзв’язку

У січні–лютому 2023 року Урядова команда реагування на компʼютерні надзвичайні події, яка діє при Держспецзв’язку, опрацювала понад 300 кіберінцидентів та кібератак. Це майже вдвічі менше, ніж у відповідний період торік, коли росія готувалася до широкомасштабного вторгнення і активність хакерів була аномально високою.

Про це повідомляє Держспецзв’язку у Телеграмі.

«За допомогою хакерів росія намагається отримати будь-яку інформацію, яка може дати їй перевагу в конвенційній війні, — йдеться у повідомленні.

​​ Як зазначають фахівці, у січні 2023 року активність кіберзловмисників була дещо знижена. Це, ймовірно, може бути пов’язане з періодом новорічних свят у ворога. Проте у лютому хакери повернулись до звичного рівня активності.

Від початку цього року зафіксовано зростання кількості атак з метою шпигунства з акцентом на утриманні постійного доступу до організації. І навіть серед шкідливого програмного забезпечення, яке поширюють російські хакери, переважають програми для збору даних та віддаленого доступу до пристроїв користувачів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Це може бути однією з ознак того, що росія готується до тривалої війни. За допомогою хакерів вона намагається отримати будь-яку інформацію, яка може дати перевагу в конвенційній війні проти нашої країни: від даних щодо мобілізації — до розкриття секретів логістики західної зброї», — зазначили у Держспецзв’язку. 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-26 08:33:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин