Україна і світ

За час війни СБУ та ГУР ліквідували десятки російських посадовців і колаборантів на ТОТ і в РФ – ЗМІ

За весь час повномасштабної війни Служба безпеки України та Головне управління розвідки ліквідували десятки московських посадовців на окупованих територіях України, а також колаборантів, російських офіцерів і прихильників агресії на території РФ.

За даними видання The Washington Post з посиланням на джерела, багато таємних операцій України переслідували чіткі військові цілі та сприяли обороні держави. Серед них – нібито вибух автомобіля, в якому загинула російська пропагандистка Дар’я Дугіна.

У матеріалі з посиланням на джерела йдеться, що з-поміж ліквідованих осіб є колишній командир російського підводного човна Станіслав Ржицький, який здійснював пробіжку в парку Краснодара, та військовий блогер Владлен Татарський, якого підірвали в кафе в Санкт-Петербурзі.

Зараз дивляться

За інформацією WP, ці спецоперації дещо ускладнили співпрацю з американським ЦРУ. У деяких випадках офіційні особи США висловили стурбованість, наприклад, через підрив мосту через Керченську протоку (Кримського мосту).

Там стверджують, що після 2014 року українські спецслужби розвивалися і працювали нібито в тісній співпраці з ЦРУ. У виданні зазначають, що з 2015 року ЦРУ витратило десятки млн доларів на те, щоб перетворити спецслужби України на потужних союзників проти Москви.

Колишній співробітник Служби безпеки України анонімно розповів виданню, що співробітники ЦРУ не супроводжували оперативників СБУ і ГУР. Водночас Україна завжди уникала використання зброї та обладнання, сліди якого можуть привести до США.

Джерело: The Washington Post

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 00:29:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин