Україна і світ

За 8 місяців Укроборонпром передав ЗСУ в рази більше озброєння, ніж за весь минулий рік

— Укроборонпром продовжує цілодобово працювати над відновленням військової техніки після бойових пошкоджень, над її приведенням до бойової готовності та модернізацією, а також над виробництвом нового озброєння. Включно з боєприпасами, — повідомила речниця Державного концерну «Укроборонпром» Наталія Сад під час брифінгу 28 жовтня 2022 року.

Наталія Сад зазначила, що за ці вісім місяців ДК «Укроборонпром» передав Збройним Силам України в рази більше озброєння, ніж за цілий календарний 2021-й.

— За деякими видами важкої військової техніки ми передали нашому війську в 7 і 12 разів більше, ніж за весь минулий рік, — сказала Наталія Сад. — Після війни ми зобов’язуємося оприлюднити детальну інформацію про кількість і види ОВТ, які Укроборонпром виробив і відремонтував для наших захисників і захисниць.

Воєнний час — час викликів, на які потрібно давати гідні відповіді, зазначила речниця держпідприємства.

— Так, одне з наших підприємств освоїло виробництво понад 22 видів невластивої для себе продукції військового призначення. Це ще один крок до спільної перемоги над російським агресором, — повідомила представниця Укробронпрому.

За її словами, підприємства Концерну не лише утримують цілодобовий режим роботи, але й шукають, купують та везуть в Україну необхідне нашій армії озброєння — лише за останні тижні завезли в Україну близько 100 тисяч артилерійських пострілів.

Наталія Сад повідомила, що один із радіолокаційних комплексів, розроблених в Україні, безупинно працює на фронті всі 8 місяців: «І це попри норму безперебійної роботи у 24 години».

За словами речниці ДК «Укроборонпром», Концерн спільно з профільним Комітетом Верховної Ради України працює над тим, щоб і в українських державних, і в українських приватних виробників зброї та техніки були рівні можливості.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Наразі не йдеться про конкуренцію, наразі йдеться про максимальне об’єднання зусиль задля перемоги над ворогом. Ми вже обговорили з представниками приватного бізнесу комплексний законопроєкт, який має на меті максимальну лозалізацію виробництва ОВТ на території України та створення замкнутих циклів виробництва ОВТ. Проєкт закону готовий до винесення у парламент, — повідомила Наталія Сад.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-28 17:36:31