Україна і світ

З робочим візитом у Харкові побували Віцепрем’єр-міністр України та представники Великої Британії, Канади та Швеції

Вчора з робочим візитом Харків відвідали Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза-Кронін і Тимчасово повірена у справах Посольства Швеції в Україні Марія Ліндгрен-Салтанова.

На початку візиту делегація оглянула середмістя міста, яке сильно постраждало від ворожих обстрілів на початку широкомасштабного вторгнення, потім відвідала у Харкові декілька місць компактного проживання внутнішньо переміщених осіб, які були змушені через війну залишити свої будинки, а також дітей, позбавлених батьківського піклування. У подальшому представники делегації зустрілися з правоохоронцями Харківщини та представниками ДСНС. Обговорювали можливості швидкого розмінування деокупованих територіях та подолання гуманітарної кризи, реалізацію проєктів, які будуть впроваджені на Харківщині за допомогою міжнародних партнерів. 

2 79

Ірина Верещук подякувала союзникам України: 

— Ворог хоче, аби ми втратили міжнародну підтримку, хоче, щоб захід втомився, щоб не чув про ті звірства, які росія коїть на території України. Зокрема, ворог хоче знищити Харків за його непокірливість, воліє, щоб це місто запам’ятало, що таке чобіт російського окупанта. Наше спільне завдання – зробити так, щоб плани ворога ніколи не стали реальністю, покарати росію та притягнути її до відповідальності за її злочини!

Також Віцепрем’єр-міністр України анонсувала новий пілотний проєкт — відкриття в Харкові центру психо-соціальної реабілітації для переселенців із знаковою назвою «Ти як?», який профінансовано з бюджетів країн-партнерок. 

— Облаштування таких центрів, які будуть розташовані по всій країні, ми розпочали саме з Харкова, оскільки регіон є найбільшим прикладом наслідків російської агресії, є тим найбільшим прикладом психологічної травматичності, коли люди переживали нищівний вогонь, ракетні обстріли та продовжують жити в постійній небезпеці. Здоров’я нації починається з ментального здоров’я!

1 84

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза-Кронін висловила слова підтримки Харкову та Україні взагалі: 

— Ми сьогодні вперше від початку широкомасштабного вторгнення відвідали це місто. Вражена, що за таких умов Харків продовжує жити та відновлюватися! Для мене велика честь побувати тут! Канада з перших днів Великої війни з Україною і буде поруч до самої перемоги!

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що допоки росія не припинить цю кровопролитну війну проти українського народу, санкції проти неї в економічній, військовійта інших сферах будуть лише посилюватися. Також триватимуть санкції проти громадян рф, які продовжують підтримувати вторгнення росії на територію України та розповсюджують прокремлівську брехню. 

— Ми постійно будемо знаходити нові точки тиску на росію і нарешті переможемо країну-терориста, яка несе небезпеку всьому світові, — зауважила Мелінда Сіммонс.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото автора

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-22 10:53:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин