Львівський портал

З полону повернувся захисник «Азовсталі» зі Львівщини

Серед 103 українських військових, яких 14 вересня звільнили з російського полону, є 22-річний захисник з Львівщини Арсен Мачуженко. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Радісна новина для всієї Львівщини! Серед тих, хто сьогодні повернувся з полону, є наш земляк із Золочівського району – Арсен Мачуженко», – йдеться у повідомленні.

У Красненській селищній територіальній громаді Золочівського району зазначили, що Арсен Мачуженко з села Балучин. Він був серед захисників «Азовсталі», які тримали оборону під час важких боїв у Маріуполі, і потрапив у полон ще в травні 2022 року.

«Перед війною молодий боєць підписав контракт на військову службу, готуючись захищати країну від агресора. Його патріотизм та мужність проявилися у найважчий час, коли оборонці “Азовсталі” боролися до останнього, ставши символом незламності України», – додали у громаді.

Попереду в Арсена тривалий шлях реабілітації.

Нагадаємо, 14 вересня додому повернулися ще 103 воїни, які перебували в російському полоні.

Серед них 82 рядових і сержантів та 21 офіцер зі ЗСУ, Нацгвардії, прикордонників і поліції. Захисники обороняли Київщину, Донеччину, Маріуполь та «Азовсталь», Луганщину, Запоріжжя і Харківщину. Крім того, вдалося повернути 23 бійців «Азову».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Максим Козицький

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-14 14:19:51