Україна і світ

З наближенням зими росіяни вигадують нові безглузді фейки

З наближення зими, коли війна росії проти нашої держави виходить на новий етап руйнування цивільної інфраструктури України, кремль просуває нові істеричні наративи. За останні два тижні, як зафіксувала база даних дезінформації EUvsDisinfo, окрім цього, з новою силою зазвучали вже «класичні» заяви про те, що росія воює з усім Заходом, а не лише з Україною.

Звучить вже звичне: «Україна ніколи не повинна була існувати, а Україна — це територія росії». Водночас кремлівський агітпроп не цурається протиріч, адже стверджує, що по суті українці розуміють, що вони «брати з русскімі». Як «новину» поширюють дезу про те, що все наявне дієздатне чоловіче населення України вже мобілізоване проти росії, і зараз Київ намагається залучати до війни жінок та інвалідів…

Насправді ці наративи поширюються кремлівським агітпропом задля «маскування» значних втрат російських військ, а також того, що російська мобілізація не дала їм переконливої наступальної бойової потужності.

Цікаве й бачення російських коментаторів щодо переговорів у рамках G20. На їхнє переконання, перемовини відбуватимуться в класичній обстановці великих держав, але з родзинкою: «Ми можемо вести переговори про те, що належить вам. Що моє, то моє». Про це, зокрема, заявила спікер ради федерації рф валентина матвієнко. Вона закликає використати майбутній саміт в Індонезії для переговорів «про припинення воєнних дій, але на умовах росії», тоді як незаконно анексовані регіони не можуть бути предметом переговорів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як кажуть, хай собака собі гавкає, але караван іде!

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-11 18:34:01