Україна і світ

З листопада у всіх аптеках: наркотичні препарати почнуть відпускати тільки за е-рецептом

Починаючи з листопада у всіх аптеках України наркотичні лікарські засоби почнуть відпускати тільки за електронним рецептом. Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Зазначається, що таким чином в Україні спрощується доступ до необхідних лікарських засобів пацієнтам, які потребують складного лікування, а також додатково посилюється контроль за відпуском з аптек ліків, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини.

– Також передбачається перехідний період для медичних установ. Лікарі закладів, підключених до електронної системи охорони здоров’я, повинні будуть призначати ці ліки за електронними рецептами, – йдеться в повідомленні.

А за відсутності підключення до ЕСОЗ – за паперовими з використанням спеціальних рецептурних бланків форми №3.

Повідомляється, що з випискою електронного рецепта пацієнту буде надходити смс з номером рецепта і унікальним кодом погашення, які він повинен повідомити фармацевту в аптеці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Таким чином, з листопада в Україні запрацює другий етап введення електронного рецепта на відпуск рецептурних препаратів. Наступний крок – впровадження електронного рецепту на всі Рецептурні препарати – очікується в 2023 році.

ліки
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-26 13:42:20