Україна і світ

З Криму з початку мобілізації в РФ виїхало 10 тисяч українців – Меджліс

З Криму після початку окупантами примусової та незаконної мобілізації виїхало близько 10 тисяч українців.

Про це у Facebook повідомило представництво президента України в АРК з посиланням на дані Меджлісу кримськотатарського народу.

– Місцеві мешканці продовжують залишати територію окупованого Криму, значна частина серед них – кримські татари. За інформацією Меджлісу, з окупованого Криму виїхало близько 10 тисяч наших громадян – у Росію та за кордон, – зазначають у представництві.

Повідомляється, що проросійські активісти займаються умисними переслідуваннями українців, які рятуються від злочинної мобілізації – інформацію про них передають так званним правоохоронцям.

– Відомо про відправлення до Херсонської області щонайменше 2 тисяч осіб мобілізованих із окупованого Криму. Окупаційні військові комісари на отримали розпорядження в першу чергу призивати кримських татар і направляти їх у бойові частини у районах найбільш інтенсивних бойових дій, – йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, колишній директор ЦРУ Девід Петреус вважає, що Збройні Сили України мають шанси зайти на територію Криму ще до кінця 2022 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-04 01:32:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин