Україна і світ

З короною та скіпетром на труні: розпочалася церемонія прощання з Єлизаветою II

Церемонія прощання з Єлизаветою II розпочалася у Вестмінстерському палаці. Відомо, що труну монарха вже доставили до відомої будівлі, де почалося прощання.

Зал, в якому перебуває труна Єлизавети II, буде відкрита для відвідування всіма охочими цілодобово. Побудований у 1097 році, Вестмінстерський палац протягом століть відігравав важливу роль у британській історії.

Наприклад, 2002 року в цьому будинку лежала королева-мати, до труни якої прийшло понад 200 тис. осіб.

Труну Єлизавети II занесли до Вестмінстерського палацу під безперервні удари барабана. На церемонії також присутні члени королівської – вони були свідками короткої служби, яку проводив архієпископ Кентерберійський.

imgonline com ua resize

Король Чарльз III та його дружина Камілла залишили Вестмінстерський палац після закінчення служби.

На знімках видно, що на труні Єлизавети II розташували корону та скіпетр – символи монарха Великобританії.

imgonline com ua resize

Відомо, що церемонія прощання для мешканців Великобританії розпочнеться о 19.00 за Києвом – тоді для них відкриють доступ до труни колишньої королеви. До зали пускатимуть по 20 осіб за раз. Відомо, що церемонія закінчиться у понеділок уранці, 19 вересня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відомо, що заповіт королеви Великої Британії Єлизавети ІІ засекретять на 90 років. Документ запечатають та сховають у сейф. Ця традиція бере свій початок ще з 1910 року, коли помер принц Франц Текський – його заповіт зберігався понад 30 років у сейфі в Лондоні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 21:27:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин