Україна і світ

З 24 лютого ЗСУ знищили більше половини військових БПЛА рф

У кінці 2021 року, за три місяця до широкомасштабного вторгнення росії в Україну, путін на федеральному російському телебаченні заявив, що армія рф налічує понад 2000 БПЛА. Саме з такою кількістю ворог розпочав наступ у лютому 2022-го. З цього часу протистояння Силам оборони України ворог втратив вже половину цієї заявленої кількості безпілотників.

Так, станом на 4 жовтня українські захисники знищили 1028 російських БПЛА оперативно-тактичного рівня. Крім того, за останні два тижня було знищено 106 ворожих безпілотників. Це свідчить про те, що Повітряні Сили ЗСУ постійно  вивчають нові ефективні методи протидії ворогу: «працює і винищувальна авіація, і протиповітряна оборона, чимала роль радіотехнічних військ, ударної, безпілотної авіації».

Ворог продовжує виробляти нові БПЛА. Армія рф конфіскує і відправляє в Україну техніку, яка повинна працювати задля мирного життя, яку потім збивають.

Автор Павло Кашчук

Водночас українські захисники отримують неоціненний досвід у протидії БПЛА. Для нас це новий крок у створенні сучасних технологій і методів ведення війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-04 16:40:07