Україна і світ

Юрій Подоляка – СБУ повідомила про підозру блогеру-мільйоннику

Служба безпеки повідомила про підозру прокремлівському блогеру-мільйоннику Юрію Подоляці, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України.

В СБУ повідомили, що перебуваючи на території Росії, він бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб.

Зловмисник регулярно виступає на пропагандистських телеканалах, зокрема на токшоу Соловйова. Крім того, під час ефірів чоловік закликає до захоплення України та підтримки російських окупаційних угруповань у знищенні цивільної інфраструктури нашої держави.

Зараз дивляться

Також пропагандист масово поширює фейки про події на фронті через власний сайт та канали в YouTube, Rutube і Telegram, які нараховують кілька мільйонів підписників.

Ініційовані СБУ експертні дослідження підтвердили, що в інтерв’ю та виступах Подоляки наявні факти його підривної діяльності проти України.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за п’ятьма статтями КК України:

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі фігурант перебуває на території Росії. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-03 22:30:53